آموزش روش تهیه زیتون پرورده و نکاتی برای درست کردن آن
زیتون پرورده چاشنی معروف شمالی ایران است که در کنار غذای اصلی میل می شود.این چاشنی در اصل مربوط به شهرهای شمالی مانند رودبار و گیلان بود که اکنون در کل کشور طرفدار دارد. این چاشنی را می تونید در منزل تهیه کنید. روش تهیه زیتون پرورده با مغز گردو و رب انار و پودر نعنا و ابلیمو و پودر آویشن و روغن زیتون و دانه انار شک در این مطلب به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
مغز گردو: ۳۰۰ گرم
زیتون بدون هسته: نیم کیلوگرم
رب انار: دو پیمانه
پودر نعنا: یک قاشق غذاخوری
پودر آویشن: یک قاشق غذاخوری
آبلیمو: دو قاشق غذاخوری
دانه انار خشک شده: دو قاشق غذاخوری
روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه زیتون پرورده شمالی اصل
ابتدا زیتون ترش و یا شور را به مدت یک ساعت درون آب خیس کنید و بعد از مدت زمان ذکر شده زیتون را درون آبکش بریزید. در مرحله بعدی زیتون و رب انار و آبلیمو را درون ظرفی مناسب بریزید و همه مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید. گردو را دو بار چرخ کنید و آن را به همراه پودر نعنا و پودر آویشن و دانه انار و روغن زیتون به مخلوط مواد اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند.
زیتون پرورده را درون یخچال قرار دهید تا خنک شود و این چاشنی خوشمزه را در کنار غذاهای اصلی میل کنید.
اگر تمایل دارید رنگ زیتون پرورده روشن شود بهتر است از گردوی بیشتری در دستور تهیه استفاده کنید.
برای ایجاد طعم ایده آل بهتر است از آب نارنج استفاده نمایید.
استفاده از سیر در روش تهیه اختیاری است، ولی بهتر است شما برای ایجاد طعم و عطر بهتر زیتون پرورده از سیر استفاده کنید.
برای نگهداری زیتون پرورده میتوانید آن را در ظرف شیشهای بریزید سپس درب ظرف را محکم ببندید و درون یخچال قرار دهید.
سبزی اصلی مورد استفاده در تهیه این چاشنی چوچاق است، ولی این سبزی فقط در شمال ایران یافت میشود بنابراین شما میتوانید از گشنیز و نعناع به جای چوچاق استفاده کنید.
زیتونها اگر بیش از یک ساعت درون آب بمانند طعم اصلی خود را از دست میدهند.
برای تهیه زیتون پرورده بهتر است از زیتون سبز و ریز و بدون هسته استفاده کنید.
بهتر است از گردوی تازه و مرغوب استفاده نمایید، زیرا افزودن گردوی کهنه به این چاشنی باعث میشود که طعم آن به سرعت تلخ شود.